Евражка
Организатор
- #1
The Meat Paradox: Eating, Empathy, and the Future of Meat Kindle Edition. Мясной парадокс: еда, сочувствие и будущее мяса [Роб Персиваль]
- Ссылка на картинку
From a vital new voice in food ethics comes a smart, nuanced investigation into the current meat debate.
Our future diet will be shaped by diverse forces. It will be shaped by novel technologies, by geopolitical tensions, and the evolution of cultural preferences, by shocks to the status quo— pandemics and economic strife, the escalation of the climate and ecological crises—and by how we choose to respond. It will also be shaped by our emotions. It will be shaped by the meat paradox.
"Should we eat animals?” was, until recently, a question reserved for moral philosophers and an ethically minded minority, but it is now posed on restaurant menus and supermarket shelves, on social media and morning television. The recent surge in popularity for veganism in the UK, Europe and North America has created a rupture in the rites and rituals of meat, challenging the cultural narratives that sustain our omnivory.
In The Meat Paradox, Rob Percival, an expert in the politics of meat, searches for the evolutionary origins of the meat paradox, asking when our relationship with meat first became emotionally and ethically complicated. Every society must eat, and meat provides an important source of nutrients. But every society is moved by its empathy. We must all find a way of balancing competing and contradictory imperatives. This new book is essential reading for anyone interested in the origins of our empathy, the psychology of our dietary choices, and anyone who has wondered whether they should or shouldn't eat meat
================
Роб Персиваль - Мясной парадокс: еда, сочувствие и будущее мяса
Обязательное чтение для всех, кто интересуется происхождением нашей эмпатии, психологией пищевого поведения, а также для всех, кто задумывался о том, стоит или не стоит есть мясо.
Недавний всплеск популярности веганства в мире привел к разрыву в обрядах и ритуалах, связанных с мясом, бросив вызов культурным нарративам. Роб Персиваль ищет эволюционные истоки мясного парадокса, спрашивая, когда наши отношения с мясом впервые стали эмоционально и этически сложными.
Мясной парадокс — термин, обозначающий сложные отношения человечества с мясом и убитыми животными (психологический конфликт между пищевыми предпочтениями людей и их моральной реакцией на страдания животных). Персиваль обнаружил, что мясной парадокс — не просто продукт современного животноводства, а психологическая борьба, доставшаяся нам от предков.
Роб Персиваль – эксперт по политике мяса, глава отдела продовольственной политики Soil Association (британская НКО, которая выступает за органические методы ведения сельского хозяйства и снижение потребления мяса).
Перевод искусственным интеллектом сообщества "Книжный импорт"
Our future diet will be shaped by diverse forces. It will be shaped by novel technologies, by geopolitical tensions, and the evolution of cultural preferences, by shocks to the status quo— pandemics and economic strife, the escalation of the climate and ecological crises—and by how we choose to respond. It will also be shaped by our emotions. It will be shaped by the meat paradox.
"Should we eat animals?” was, until recently, a question reserved for moral philosophers and an ethically minded minority, but it is now posed on restaurant menus and supermarket shelves, on social media and morning television. The recent surge in popularity for veganism in the UK, Europe and North America has created a rupture in the rites and rituals of meat, challenging the cultural narratives that sustain our omnivory.
In The Meat Paradox, Rob Percival, an expert in the politics of meat, searches for the evolutionary origins of the meat paradox, asking when our relationship with meat first became emotionally and ethically complicated. Every society must eat, and meat provides an important source of nutrients. But every society is moved by its empathy. We must all find a way of balancing competing and contradictory imperatives. This new book is essential reading for anyone interested in the origins of our empathy, the psychology of our dietary choices, and anyone who has wondered whether they should or shouldn't eat meat
================
Роб Персиваль - Мясной парадокс: еда, сочувствие и будущее мяса
Обязательное чтение для всех, кто интересуется происхождением нашей эмпатии, психологией пищевого поведения, а также для всех, кто задумывался о том, стоит или не стоит есть мясо.
Недавний всплеск популярности веганства в мире привел к разрыву в обрядах и ритуалах, связанных с мясом, бросив вызов культурным нарративам. Роб Персиваль ищет эволюционные истоки мясного парадокса, спрашивая, когда наши отношения с мясом впервые стали эмоционально и этически сложными.
Мясной парадокс — термин, обозначающий сложные отношения человечества с мясом и убитыми животными (психологический конфликт между пищевыми предпочтениями людей и их моральной реакцией на страдания животных). Персиваль обнаружил, что мясной парадокс — не просто продукт современного животноводства, а психологическая борьба, доставшаяся нам от предков.
Роб Персиваль – эксперт по политике мяса, глава отдела продовольственной политики Soil Association (британская НКО, которая выступает за органические методы ведения сельского хозяйства и снижение потребления мяса).
Перевод искусственным интеллектом сообщества "Книжный импорт"
Зарегистрируйтесь
, чтобы посмотреть скрытый авторский контент.